Växjögänget i Styrelsekraft går från klarhet till klarhet med härliga diskussioner däremellan

Visst är det härligt när allt bara funkar! Fastän att mina  förväntningar efter första nätverksträffen i Växjö var höga, infriades de med råge.

Klarar att prioritera och blir ett härligt gäng som skapar förtroende för varandra

Med Styrelsekrafts tredje omgång ser jag detta fantastiska, entusiastiska gäng med 20 driftiga adepter, alla kvinnor med fokus på bolagsstyrning. De reser ända från Blekinge, Kalmar Län och Kronoberg, Halland och Skåne för att träffas, alla med tuffa agendor, men med inställningen att det som man prioriterar, det blir av. Tillsammans med dem, reste dessutom många mentorer för att vara med på träffen. En särskild eloge till mentorerna, som ger av sin egen tid, och är ett viktigt stöd på vägen för dessa Styrelsekraftsresenärer. Det krävs långsiktighet för att nå ända fram.

Intresserad gäst, var ytterst intressant

Sophie Persson, styrelsearbetare i ett flertal bolag, tränare, ägare till Agent A och numera författare till den dagsaktuella boken ” Ordförandens nya roll – Konsten att leda en värdeskapande styrelse” lyfte fram flera intressanta frågeställningar och ledde diskussionerna med fast hand. Kanske effektivt styrelsearbete i sig  inte är värdeskapande! Intressant tanke och en utgångspunkt för kvällen. Vilka roller finns egentligen i styrelsearbetet och hur hänger de ihop? var en annan. Sophie delade med sig av ett flertal klargörande modeller. Givetvis kom diskussioner upp kring SAS och funderingen kring var styrelsearbetet tagit vägen där, Panaxia och HQBank var andra företag som kom upp, för att inte tala om alla deltagarnas företag dit många paralleller gjordes. ”Sophie gjorde en enormt intressant introduktion till ett ämne som emellanåt kan beskrivas enormt mycket tråkigare….” var en kommentar som fälldes från en av mentorerna. Jag kan bara hålla med!

HP Tronic var värd

Vid en nätverksträff är det alltid extra bra med någon form av krydda, och då menar jag inte bara i den fantastiska gulaschsoppan…. kryddan för dagen var att vi fick vara på HP Tronic, där delägaren (och adepten) Veronica Pettersson stod som värd. Mats Svanberg är extern styrelseordförande i bolaget, och Stefan Hörberg huvudägare. De bjöd deltagarna på sin styrelseresa som var extra intressant ur ett entreprenörsperspektiv. Det är alltid extra uppskattat när ”styrelseresenärer” bjuder extra på sig själv och många associationer och lärdomar kunde dras.

Således 3 ingredienser, till denna lyckade nätverksträff utöver god planering ;.)

  1. Engagerade deltagare,
  2. Bra gäst tillsammans med fascilitator och gärna
  3. en krydda i form av en intressant styrelseresenär och ett trevligt värdföretag. Voila!
Network Styrelsekraft
Diskussion Styrelsekraft