För dig som vill ta ett steg – till.

MITT Ledarskap är en utbildning för erfarna som bygger på sju Boxar. Varje box har en färg och ett tema som vi utgår ifrån när vi ses. Ju större erfarenhet du redan har, desto högre nivå på våra samtal.

 1. RÖD – Värderingar och stabilitet
 2. ORANGE – Energi och Rörelse
 3. GUL – Motivation och Drivkrafter
 4. GRÖN – Etik, Empati & Förtroende
 5. TURKOS – Klok kommunikation och Uttryck
 6. MARINBLÅ – Vision och Riktning
 7. LILA – Arbetsglädje, Livsglädje och Stolthet

MITT Ledarskap bygger på principen inifrån och ut. Att hitta ditt EGET Ledarskap snarare än att kopiera någon annans ledarskapsstil. Det tar längre tid, men är betydligt mer genuint och kommer att vara en av de nycklar du hämtar in som räcker hela livet. Dessutom är det en utbildning som fortsätter växa även efter att utbildningen är avslutad. Jag kallar det Livslångt Lärande.

Utbildningen MITT Ledarskap har 7 Utbildningsblock och är anpassad till dig och dina erfarenheter.

Utbildningen är En-till-en vilket innebär att den startar precis när du behöver den. 7 tillfällen á cirka 2 timmar under cirka 3-4 månaders tid. Efter utbildningen finns det möjlighet att gå fördjupning.

Virtuellt och/eller på Borgeby Slott, det som passar dig bäst.

MITT Ledarskap anpassas till dig som person och rent kunskapsmässigt från olika perspektiv. Din aktuella situation, dina tidigare erfarenheter, din roll just nu och det som du vill åstadkomma i arbetslivet påverkar innehållet.

Det finns en genomarbetad och klok struktur, som ger programmet stadga och fokus. Plats för samtal, praktiska övningar och reflektion.

 • Mitt Ledarskap Nu och genom livet
 • Att leda verksamheten/Mitt uppdrag/Göra mitt jobb
 • Att leda mig själv
 • Att leda andra – informellt och/eller formellt
 • Att växa – inte bara för min egen skull
 • Att hitta mitt eget Ledarskap – inifrån och ut

Alla tillfällen handlar om att MITT Ledarskap ska bli så bra som möjligt utifrån de förutsättningar som finns. Om du är erfaren ledare lägger vi extra fokus på att leda via andra. Är du inte formellt ledare lägger vi extra fokus på ditt eget Ledarskap och din glöd och Motivation.

Att gå MITT Ledarskap hos StepEducation är som att åka på en reflektionsresa inuti dig själv. Första station är dina behov, kroppens autopilotreaktioner och ditt energiflöde. Under resans gång stannar tåget till för att du ska hitta dina styrkor och bra egenskaper och lära dig hantera dess skuggsidor. Du kommer att träna på att omvandla negativa tankar till positiva, kommunikationsmodeller, hur du laddar batterierna och mycket mer. Utanför tågfönstret svischar insikter och aha-upplevelser förbi och du får gott om konkreta tips för att lösa just dina knutar, på din arbetsplats. Sitter du kvar under hela resan är ändhållplatsen dina egna värderingar och drivkrafter.
Birgitta har med mycket humor och värme stärkt min självkänsla, röjt undan tvivel och hjälpt mig att hitta min personliga väg framåt. Hon är vass, empatisk och har glimten i ögat. Hon har öppnat upp en ny värld för mig och jag saknar henne redan. Maike deltagare 2020/21

Jag valde att gå utbildning hos Step Education eftersom jag kände att jag hamnat i ett vägskäl där min ambition och mina nuvarande utmaningar gick åt olika håll. Jag behövde verktyg för att sammanfoga de två, för att hitta glädje och balans. Birgitta lyssnade in mina behov och kunde väldigt skarpt läsa av de verktyg jag skulle komma att behöva. Utbildningen var tydligt organiserad och genomtänkt samtidigt som den gick att anpassa till de spontana tankar och känslor som kan uppkomma vid djupare reflekterande. Det har varit ögonöppnande, utmanande, utvecklande och framförallt nödvändigt att gå denna utbildning. Det finns ingen tvekan om att mitt personliga och professionella ledarskap uppgraderats med verktyg som kommer förbli grunden för mitt tänkande. Min arbetsgivare märker förändringen och är nöjd med investeringen. 
Nura deltagare 2019/2020

MITT Ledarskap bygger på fem grundbultar

 1. Hållbar Arbetslivsstil
  Skapa och var rädd om din personliga Energi. Lär dig mer om hur du laddar ditt livsbatteri, på kort och på lång sikt. Träna på att Twista och spara Energi i de situationer du ställs inför. Få tid att reflektera kring vart du vill lägga din Energi och din uppmärksamhet. Här och nu samt i livet i stort. Vi använder en tankemodell som heter from greytogreen.
 2. Konsten att skapa Förtroende
  Lär dig hur du snabbt skapar förtroende i alla situationer och i möten. Hur kan du vara autentisk i ditt sätt att leda och i ditt sätt att vara. Det handlar både om att lita på dig själv och din egen förmåga och att lyfta fram andra genom att stötta och utmana dem.
 3. Att våga växa
  Att växa utan att visa sårbarhet är omöjligt. Brene Browns böcker och forskning är kristallklar. Ändå är det ofta som vi tvekar och det i grunden osäkra egot tar över. Det kräver ett visst mod att visa sin sårbarhet. Mod och självinsikt. När vi känner oss själva väl och har självinsikt, då kan vi välja var vi vill lägga vår Energi. På att växa. På att göra skillnad.
 4. Affärsnytta OCH samhällsnytta
  Vi siktar på god Ekonomi långsiktigt. Det innebär att koppla det vi lär oss både till Affärsnyttan för verksamheten och till samhällsnytta. Det är uppenbart att ingen kan klara sig själv. Vi behöver hjälpas åt och dra våra strån till stacken i världens största projekt. De globala målen för Hållbar utveckling.
 5. Livslångt lärande, Mål nummer 4
  Min vision är att medverka till Livslångt lärande. Genom mitt sätt att leda utbildningen kommer du att märka det. Att skapa tid för kunskapsinhämtning, träna på frånvaro av ego och att både stötta och utmana dig på ett genuint sätt. Det handlar om konsten att ställa kloka frågor och hämta sin grund i ledarskapet där. Det handlar om – Nyfikenhet. Vi använder en internationell metodik som heter LEGOSERIOUSPLAY.

Några utmaningar för Ledare och Nyckelpersoner idag som påverkar innehållet i MITT Ledarskap

 • Världen är annorlunda nu än för ett par år sedan, det är mycket att ta in och förhålla sig till.
 • Många söker idag Utbildning, Utveckling och Förändring, men vet inte var de ska börja.
 • Arbetstakten är ofta hög och tiden att stanna upp och reflektera är ofta sparsam.
 • Att arbeta/leda hemifrån kräver både kultur och struktur – även om inte du gör det, så gör många andra det.
 • Jag/Du kanske inte är orolig, men den kollektiva oron för läget i världen är massiv och kan påverka på ett helt annat sätt.

Jag har hört så fin respons (igen) på senaste delen (också) av din utbildning. Även vi som varit med från början förvånas ständigt över din enastående förmåga att få folk att lyssna, förstå och att engagera sig. Både igår och idag har jag nästan trillat av stolen i förvåning över kollegors utveckling, att de har förändrats så mycket i tanken att de t o m uttrycker sig annorlunda. Det är helt underbart, faktiskt, och jag blir så glad när de börjar fatta vad som är viktigt i livet.
Anställd vars VD skickat samtliga medarbetare över 7 års tid på MITT Ledarskap

Birgitta Boberghs Spiralmodell för inre styrka är en viktig bas.

Aldrig har MITT Ledarskap varit viktigare. När du är redo och vill ta ett steg till, då är utbildningen en riktigt klok investering. Du ska hålla länge i arbetslivet och hitta din väg. Då behövs kontinuerligt både utbildning och reflektion. Deltagare 2022

Klokt sagt om varför det är viktigt att i sitt Ledarskap snabbt skapa förtroende. Det handlar om affärsnytta!

Stephen Covey, känd för sina böcker ”Speed of Trust och Smart Trust” argumenterar för att förtroende knappast är en mjuk social företeelse. Det handlar om en tuff, ekonomisk pådrivare för alla organisationer. Han la också märke till hur mycket energi och låg produktivitet som en följd av när personer försöker klura ut hur den andra fungerar.

Amy Trust också från Harvard Business School säger det rakt på sak. För att människor ska uppleva din kompetens som en tillgång snarare än som ett hot, behöver du först skapa förtroende. Det innebär att det är svårt att bidra i en organisation om du inte får människor att lita på dig.


Att lyssna.

Det är verkligen underskattat! 

Birgitta Bobergh

När förtroendet ökar, minskar kostnaderna och hastigheten ökar.
Stephen Covey
Speed of Trust

MITT Ledarskap
Individuell Utbildning som ingen annan.

VAD– Mitt Ledarskap Individuell Utbildning i Meningsfullt Ledarskap.
HUR– 7 Tillfällen om ca 2 timmar under 3-4 månader. Möjlighet till fördjupning vid enstaka tillfälle. Via Zoom eller på plats i Borgey Slott.
2.500 kr/tillfälle +moms.
VEM– Du är ledare och Nyckelperson. Du vill fortsätta växa och lära för livet. Kanske har du ett vägval framför dig eller att du vill stanna upp och reflektera kring din egen motivation och potential.
VARFÖR– Du vill få stöd att stanna upp och Lyssna på dig själv, Lära dig av och med någon anna för att Lysa din fulla kraft. Med andra ord: Reflektion lärande och handlingskraft.

Klokt och Meningsfullt Ledarskap har aldrig varit viktigare än nu. Det handlar inte bara om Affärsnytta, utan om Global Hållbar Utveckling där vi alla utmanas att bidra och göra vårt bästa. Du också.

NÄR– Vi startar direkt, sedan är takten upp till dig.

Hållbart Ledarskap
Utbildning i grupp

Vad – MITT Ledarskap utbildning för flera heter HÅLLBART Ledarskap.

Att hitta balansen mellan att ta ansvar för vårt arbete och den egna hållbarheten. Ni får erfara och samtidigt lära om klok Facilitering och provar med Birgittas som senior programledare, olika metoder, teman och övningar som kittlar lusten att lära om autentiskt tillitsfullt Ledarskap.

HÅLLBART Ledarskap Ett färdigt LEDARSKAPSPROGRAM för grupper
Totalt 7 halvdagar över en längre tid. Se tema: FokusBOX med färg

Pris enligt offert.

Vem – Ett antal nyckelpersoner och/eller ledare som vill fortsätta växa.

Deltagare har kvar sin nyfikenhet och ser möjligheter att lära för livet. Kanske har de en ny uppgift framför sig, eller så har de jobbat länge med densamma och vill få konkreta redskap och vanor som de kan använda direkt.

Varför – Att snabbt kunna skapa förtroende har aldrig varit viktigare än nu.

För var och en person! Det handlar inte bara om Affärsnytta, utan om Global Hållbar Utveckling där vi alla utmanas att bidra och göra vårt bästa.

När

Vi bokar in de datum som passar för just er grupp.

Birgitta är professionell, ödmjuk, tydlig, enkel och respektfull. Hon såg alla i gruppen, ingen mer, ingen mindre. Fantastisk facilitering!
Sophie Persson, Agent A, professionell styrelseledamot