Sagt om Olofson — Förtroende är en viktig nyckel

 

Carl Groth Olsson

”I attended ”grey to green” hosted/facilitated by Birgitta Olofson and must confess that I was highly impressed. Over two days she helped us work through a number of cases to practice the grey to green tool in a very hands om way. In our company we have continued to send managers to Birgitta for this basic training on how to be a better leader. And so far, all of them have returned with a smile on their lips and a load of new ideas on how to address everyday situations in a leaders work life. I give her my best recommendations.”

Carl Groth Olsson, Groth Invest

 


Ingela Lidén

”Birgitta is a true professional in everything she does. I have had the opportunity to meet her in her work in EFL as well as in her role as a project manager for Styrelsekraft and had the same good experienc. Her ability to get a group together and build a solid foundation for discussions and networking is very beneficial. She invest time in getting to know people and what they want and that is a base for her good matching adept versus mentors. Her company SteP Education support people to take their next step. All in all I give Birgitta my best recommendations.”

Ingela Lidén, Interim Manager and board member

 


Sophie Persson

”Birgitta is a hands-on and passionate project leader who manages to bring together the most diverse people to a common purpose, a skill which requires attentiveness and drive. Furthermore, her receptiveness makes her advice on competence development to the point and tailor-made for the individual and the organisation. Your investment in her services will pay off. And she is a shrewd business woman.”

Sophie Persson, Professional Board Member & Corporate Board Specialist

 


Jag har erfarenhet av att samarbeta med Birgitta, men jag är dessutom en kund till Step Education. Birgitta är utomordentligt skicklig på att kombinera föreläsare och grupper av olika slag.

Det är en sak att få fram en utbildning eller nätverksträff och köra igång den med rätt upplägg. Birgitta har även förmågan att tänka i nya banor och hitta nya sätt att inspirera. Framförallt har hon en förmåga att se vilka föreläsare och som passar för det tänkta uppdraget. Ett gemensamt förtroende och i viss mån även personkemi är mycket viktigt för att deltagarna ska ta till sig utbildningen och verkligen reflektera.

Karin Wehlin, CEO BoMill AB


När jag klev in i VD-rollen för första gången, kände jag att jag ville hitta en bra VD-utbildning. Det finns några på marknaden, men de motsvarade inte min unika situation. Dessutom har jag redan gått Executive MBA och känner att jag har bra koll på flera områden. Min styrelseordförande bad mig ringa Birgitta Olofson för att ta en diskussion. Vi träffades och hon lyssnade noga på vad jag ville ha ut och kom sedan med ett förslag på en utbildning som konkret matchade mina behov. Under min VD-utbildning fick jag sätta mig in i just de frågor som var viktiga för mig och jag fick en viktig bekräftelse på att jag gör rätt i många frågor.

Magnus Wall, VD på Farina AB (tid Lilla Harrie Valskvarn) Individuell VD-utbildning


Jag har varit VD i ett drygt halvår och när jag träffade Birgitta hade jag bestämt mig för att gå ett VD-program i öppen form. I vår diskussion kom vi dock fram till att det i programmet saknades ett område som jag bestämt mig för att fokusera på i mitt uppdrag; att införa en processorganisation. Jag kan mycket om ämnet sedan tidigare, men kände att jag ville ligga steget före mina medarbetare. Birgitta hjälpte mig att skapa en ”mini-utbildning” med ett professionellt och neutralt bollplank. Konkret har jag sparat en hel del tid och inte minst vunnit en känsla av trygghet i att jag tar rätt beslut på vägen.

Per Andersson, VD Braathens Technical, Konkret punktinsats inför organisationsförändring


Som entreprenör har jag inte tid att gå utbildning! När jag träffade Birgitta och gick igenom min situation insåg jag att jag gjort det lite lätt för mig genom att säga att tiden inte finns. Hon fixade en utbildning med korta individuella möten där jag på ett objektivt sätt kunde diskutera möjligheten att utveckla mitt företags styrelsearbete. Nu har jag två externa ledamöter som var och en tillför bolaget en enorm kompetens och jag har ändrat fokus på mitt företag tack vare ett betydligt mer aktivt styrelsearbete.

Entreprenör, VD och styrelseordförande i eget bolag, Individuell styrelseutbildning

Några fler finns här »