Step Education AB

Birgitta Bobergh, Ägare
birgitta@stepeducation.se
Mobil +46 (0)73 442 81 18

Välkommen till min STATION

På Borgeby Slott
Porttornet Borgeby Slottsväg 13
I Borgeby vid Löddeköpinge
Mellan Malmö och Helsingborg

Porttornet på Borgeby Slott är den äldsta delen på slottet. På andra våningen hittar du mitt kontor (Min Station) med gott om plats för möten.
Här finns plats för kreativitet, eftertanke och kloka samtal. Eller som maken till den siste ägaren Hanna, konstnären Norlind uttryckte det i sitt invigningstal efter att ha renoverat porttornet 1947.

Måtte de goda traditioner från gamla tider få leva vidare i de nya rummen och måtte det framförallt bara tänkas fredliga och varma, gärna spirituella och dionysiska tankar i de nya rummen. Drick med mig för Andan i dem! /…/ Jag förklarar; ordet fritt, tanken fri, känslorna fria och viljan fri”.

Jag delar Norlinds förhoppning och önskar att Porttornet rymmer rum fyllda med kloka samtal och fridfulla tankar.

Vägbeskrivning/Hitta hit
Välj avfart Borgeby på E6 vid Löddeköpinge. Sväng mot Löddeköpinge. Sväng sen direkt till höger igen.

När du kommer till slottet, kör förbi den långa längan som går parallellt med vägen. Sväng in på parkeringen, där ser du en tavla med bild på hela slottet. Notera porttornet. Kör rakt fram, längs med den stora ladan. Parkera på parkeringen för Borgeby Slott. Runda byggnaden, sen är porttornet längst bort.

Hyr min Station för eget möte

Det går utmärkt att hyra min Station för ett eget möte, eller mindre utbildning. Antingen timme, halvdag eller heldag. Det finns en utmärkt lunchrestaurang på slottet och plats att göra egen fika här.

Priset för en heldag är 1000 kr. Halvdag 800 kr. Kortare tid 500 kr. Exkl moms.

Välkommen till Station B

Läs mer om Borgeby Slott
Platsen med anor till Harald Blåtand och år 980 och intressant historia om Borgeby Slott! Här finns Sveriges sannolikt äldsta stall från 1738 (Syns från mitt fönster) och helt underbart vackra träd som planterats för länge sedan.