Livslångt Lärande

Min fasta övertygelse är att vi lär för livet och vi fortsätter lära genom HELA livet. Mitt fokus är att bidra till Livslångt Lärande. För alla och envar, på olika sätt. Upplysning genom utbildningar steg för steg. Folkbildning genom att skriva arbetsböcker och krönikor. Den som inte längre vill lära har vi tappat sin nyfikenhet. Det är allvarligt, för däri ligger helheten och Livsgnistan. Glöden. Vårda den väl.

Livslångt lärande är något annat än ”Rulltrappekunskap” (Bodil Jönssons begrepp), där kunskapen ”trillar av” och blir glömt så fort du kommit till översta steget. Det tar lite tid. Ett steg i taget. Det är därför mitt bolag heter SteP Education.

Meningsfullt Ledarskap för alla och envar

Vill du arbeta med ditt Ledarskap på ett annat sätt? Ring mig nu så lyssnar jag in dig.  073 442 81 18.

Företaget heter SteP Education. Meningsfullt Ledarskap, steg för steg. 
Birgitta Bobergh grundade SteP Education AB 1 nov 2010 och äger bolaget. .

Boberghs kärnkompetens

Utbildning & mötes/workshopledning

Under snart 25 år har jag arbetat med utbildningar och Facilitering. Under dessa år har jag designat flera utbildningsprogram. Alltifrån styrelseutbildningar till kortare seminarier inom en mängd områden. Jag har jobbat med Facilitering i alla dess former och jag brinner för kloka möten med aktiv mötesledning och aktiva mötesdeltagare.

Styrelsefrågor & verksamhetsstyrning

Tidigare uppdrag som programansvarig för EFLs styrelseprogram och projektledare för 7 program i Styrelsekraft ger mig ett naturligt fokus mot bolagsstyrning pch därmed affärsnytta. Både ur ett ägar- styrelse- och VD-perspektiv. Eftersom trenden går allt mer mot ett aktivt styrelsearbete, där styrelsen spelar en större roll i företagets strategiska arbete är det en viktig faktor när man planerar större utbildningsinsatser både för styrelse och för ledning samt ägare. Det är lika viktigt när man tittar på ett företags eller en organisations hela möteskultur. 

Meningsfullt Ledarskap

Många talar om andras Ledarskap — jag talar om MITT Ledarskap, eller snarare Ditt. Ett Ledarskap som utgår från din inre styrka i balans med din handlingskraft. Under mina år som utbildare för enskilda individer har jag samlat på mig kunskap och visdom till en utbildning som blivit kärnan och hjärtat i mitt utbud. Den utgår från min spiralformade Lärandemodell – Lyssna-Lära-Lysa.

Tre viktiga Ledstjärnor

Att vara där jag är

Extremt närvarande — var mitt omdöme på en utbildning. Det är jag stolt över! Jag är genuint nyfiken på dig som kund, deltagare eller åhörare.  När jag lyssnar aktivt sprudlar mitt engagemang och inte minst min kreativitet! Jag skapar trygghet och energi till era möten!

Att vara ärlig och göra en skillnad

Jag strävar efter att vara ärlig i alla situationer både mot mig själv och gentemot andra.

Att må bra och vara rädd om min energi

Jag mår bra när jag genomför väl förberedda fokuserade samtal eller utbildningar som mynnar ut i något konkret. Jag mår bra när jag lyckas sammankoppla rätt människor med varandra och att de får konkret erfarenhetsutbyte. Jag mår bra och får energi, när jag får känna mig kreativ och komma med nya idéer och infallsvinklar, gärna till ”vanliga” problem. Det har du som kund nytta av i allra högsta grad.

Sagt om mig

Du är härlig Birgitta!

Meg Tivéus, Styrelseuppdrag i Swedish Match, Cloetta, Björn Axén, Nordea Fonder, Folktandvården, Arkitektkopia mfl

Tack för igår. Du är verkligen fantastiskt bra, jag förstår entusiasmen i gruppen till fullo!

Caroline af Ugglas, fd Aktiechef/Ägarstyrningsansvarig i Skandia Liv Kapitalförvaltning

Du e bra på det du gör 🙂

Björn Mattsson

Väldigt kul att se hur proffsigt Du höll ihop och drev eftermiddagens övningar! Inte alls en enkel uppgift, som Du dock avverkade med säker hand!

Charlotta Falvin, styrelsearbetare