Styrelsekraft Växjö kommer att generera mycket kraft till näringslivet

Vilken nytta gör Styrelsekraft?

Det är en klok fråga som ofta ställs av tilltänkta mentorer som jag kommer i kontakt med innan programmet går igång. Jag* skulle vilja svara på frågan såhär;

Min drömbild av Styrelsekraft är att alla de deltagare som är med som adepter**, ska ha så starka motorer att programmet egentligen inte behövs. Vad som händer när man som stark motor får en mentor att ”kasta frisbee med”, ett nätverk med lika starka motorer, och en utbildning för att känna att grunden är stadig – det är så enormt mycket mer än om man hade låtit bli.

Diskussion
Diskussion

Många företagsledare känner sig enormt ensamma. Starka motorer får ofta bära tunga lass. Att under ett år att fylla på den kraften, och att få stöttning i att ”kanalisera” den genom att fokusera och prioritera. Den nyttan är svår att beskriva med några korta ord eftersom den skiljer sig så oändligt mellan de olika adepterna.  Varje adept har sin egen nytta att beskriva. Här två fiktiva citat som skulle kunnat passa in på några av adepterna under åren;

Under Styrelsekraft kunde jag äntligen släppa bilden av mig själv som ”den lilla dottern” i pappas företag. Det är jag som är visionären nu, och jag vet precis vad jag vill med bolaget! Min egenvalda styrelseordförande hon stöttar mig till 100%.

Eller

Många gånger har jag blivit så osäker på vad jag egentligen kan åstadkomma. Det är så lätt att falla tillbaka på känslan ”kan alla de andra i styrelsen faktiskt ha fel?” Nu vet jag att det kan vara så, och jag känner mig starkare i min förmåga att leda bolag. Både mitt eget och andras.

Bilderna är från uppstarten i Växjö i augusti 2013. Det är ett fantastiskt gäng som kommit igång redan med både att skapa förtroende för varandra, och att ha ett aktivt nätverkande. Ser verkligen fram emot att träffa dem alla under året. Jag är övertygad om att det kommer att bli flera resor!

Kraft och nytta med Styrelsekraft
Kraft och nytta med Styrelsekraft

IMG_3084

Fakta;

*Statistik och undersökningar görs givetvis av Almi. Det är fördelen med att ha en så långsiktig part, i strävan att få fler kvinnor i bolagsstyrelser. Detta är helt och hållet min bild som processledare för Styrelsekraft i Växjö och i Malmö.

**25 adepter i Malmö och 20 i Växjö, alla ägare/delägare, ordf/ledamot eller VD. Vill du veta mer om styrelsekraft?  Läs här www.almi.se/styrelsekraft . Januari 2014 startar det sista programmet. Ansökan pågår för fullt.