SteP Education firar 10 år TACK för att du som kund gjort det möjligt

Jag har tänkt och reflekterat en hel del under mina 10 år som företagare. Mina senaste reflektioner hittar du i Unionens nyligen publicerade intervju med mig: Anpassning ger trygghet.

(My newsletter in english is found on Linkedin)

Det fysiska MÖTET fattas oss och den långsiktiga energinivån är i farozonen!
Ta inte bort alla fysiska möten bara för att det är Corona-tider. Utan några fysiska möten alls minskar vår personliga energinivå – med tiden. Det är underbart med alla de möjligheter som skapas med virtuella möten, digitala plattformar och nya aktiviteter, så rätt möte på virtuell plats, ja absolut!

Agnes Wold utrycker det bara så klokt. ”I det virtuella mötet tappar vi djupet och bilden vi möts av blir som ett platt frimärke. Energin går inte igenom.”

Ni som känner mig vet att för mig är den personliga Energin en otroligt viktig del. Jag tror att det kommer att bli en riktigt tuff långsiktig utmaning med ALLAS våra Energinivåer, om vi drar oss undan helt. Av rädsla att förstöra för oss själva och andra. Mitt varmaste råd är därför att tänka till. Varför vill du ha ett möte? Är svaret att du vill vara strategisk, kreativ, nytänkande, socialt nyfiken, tänk då till och fundera på om det kan finnas en lösning där vi delvis ses fysiskt? Kan vi vara i en stor lokal, utomhus eller i mindre grupper och hitta en klok kombination? Gör vi det kommer vi att härda ut pandemin med en längre uthållighet, vilket är det allra viktigaste just nu.

Min framtidsspaning är enkel. Värdet med fysiska möten ökar med tiden. Klok facilitering kommer därför att bli ännu viktigare för att ta tillvara möjligheten och kraften i de få fysiska möten vi faktiskt har eller kommer att få.

Sårbarhet och mod
Får man visa sårbarhet som Egenföretagare? 2016 skrev jag en artikel med den rubriken. Responsen var ljum. Det var kanske inte ok att vara sårbar som företagare, tänkte jag då. Nu med forskarens Brene Browns enträgna arbete som kopplar samman mod med sårbarhet, vet jag att det är precis tvärtom. För att vara modig, behöver du också vara sårbar. Hur ska du annars kunna visa mod om du inte riskerar något? Att vara egenföretagare är att ständigt ta risker! Att inte dra in jobb i rätt flöde eller mängd. Att få nej på förfrågningar och offerter. Att inte veta hur våren ser ut, varken bokningsmässigt eller ekonomiskt. Nu med Corona har den pressen dessutom ökat och nu handlar det om att inte veta ens hur nästa månad ser ut. Det kräver sin modiga inställning att fortsätta tro på det vi gör! Jag tror att vars och ens ledarskap är avgörande, därför har jag utvecklat en ny produkt; Mitt Ledarskap med 6 tillfällen virtuellt/individuellt. Den behövs och funkar riktigt bra!

”Det har varit ögonöppnande, utmanande, utvecklande och framförallt nödvändigt att gå denna utbildning. Det finns ingen tvekan om att mitt personliga och professionella ledarskap uppgraderats med verktyg som kommer förbli grunden för mitt tänkande.”

Min grundvärdering är NYFIKENHET
Jag är ständigt nyfiken på dig som kund och dina aktuella utmaningar. Nyfikenheten är min etiska kompass som visar om jag är på rätt väg på väg mot visionen; Att bidra till Livslångt Lärande för alla på företaget. Det innebär att jag låter min intuition leda mig mer nu, än när jag startade för 10 år sen. Jag fortsätter vara nyfiken och ser vart de kommande 10 åren tar mig. Det är otroligt spännande.

10 år framåt – Att våga sträva efter VISDOM och inte bara kunskap
Min vision om Livslångt lärande gäller för hela livet. Den gäller även för mig själv. Att sträva efter visdom innebär att göra plats för eftertanke och inte bara fortsätta fylla på med ny lättillgänglig kunskap. Jag tror helt säker att det kommer att behövas tid för kloka tankar, kanske nu mer än någonsin. Jag hoppas få bidra med den typen av livskraft, vägledning och ljus under en lång tid.

SteP Educations Fokus på de globala Målen för hållbar utveckling ger riktning och mening
Det är viktigare än någonsin att vi bidrar konkret till något större än oss själva. Det här är mina val där jag gör skillnad.

  • Mål 4, Alltid arbeta för livslångt lärande för alla på företaget.
  • Mål 16,7 Säkerställa ett lyhört, inkluderande och representativt beslutsfattande i företag och organisationer. (Facilitering)
  • Mål 12.8 Öka kunskapen om hållbara arbetslivsstilar

Var rädd om dig och dina närmaste, på riktigt! //Birgitta

PS. Små tankar hittar du varje onsdag #lillaonsdagstanken på Instagram. (Profil Olofson Med NOLL reklam!)

Foto T Olofson