Min resa med Styrelsekraft har gett en bra plattform till nästa steg – Fotoalbumet är klart!

Det är med ödmjukhet och stolthet jag gjort mitt fotoalbum om Styrelsekraft klart. 114 sidor med ett antal blogginlägg, en större mängd foton (Nästan från alla 57 träffar….!). Det känns riktigt bra att ta tiden att samla upp och fundera på vilka steg jag själv som processledare har tagit.

Sju ord – som bytts ut i mina resväskor på min resa med Styrelsekraft.

Från Avslutning till Avstamp
Vikten av att reflektera och tänka till har alltid varit viktig för mig. Under åren med styrelsekraft har det blivit tydligare för mig, att det är vikten av att skapa en riktig bra plattform, för att få till ett bra AVSTAMP till nästa steg. Har du för bråttom vidare, blir plattformen inte lika stadig, och det kan vara svårare att bygga på höjden.

Från Intressant till Intresserad
Under första programmet, var jag mån om att framstå som intressant, och ”räcka till” för mitt uppdrag. Med tiden släppte jag sargen mer och mer, och klev in i min naturliga roll som fokuserat nyfiken och intresserad! Genom att vara intresserad själv, OCH bjuda in intresserade gäster, så har det under programmen öppnat upp betydligt fler diskussioner!

Från att ”hålla på mitt” till att aktivt rekommendera
Vid träffen som jag skrev blogginlägget om, att aktivt uppmana varandra till att rekommendera, fick jag själv en ögonöppnare. Numera rekommenderar jag själv mycket aktivt, och är mån om att berätta det för den jag rekommenderat. En häftig effekt med långsiktigt förtroende som grund!

Från bekvämlighetszon till modighetszon
Det finns många sätt att vara modig på. Ett sätt för mig att vara modig har varit att tydligt stå för det jag tycker, men också lyssna in andra synvinklar som kan öppna upp, för mig att se på saker ur ett annat perspektiv. Modighetszonen är enorm och den resan har jag bara kommit några få steg på. Parallellt med Styrelsekraft har min utbildning i greytogreen gjort stor nytta!

Från Mingelnätverk till green team
Många pratar om vikten av att underhålla sitt nätverk. Men vad innebär nätverk egentligen? Det är dags att fundera på begreppet, och inse att ordet betyder helt olika sak, för olika människor. För mig är mingel och nätverk två olika saker. Äkta nätverkande kräver tid, engagemang och långsiktigt förtroende.

För att gå ett steg längre, kommer jag i min produktportfölj att utveckla något jag tror enormt starkt på, som innebär äkta nätverkande i mindre grupper. För att göra det tydligt, kommer det att heta något helt annat. Håll utkik efter SteP Educations Green team.

Från Arrangör till Facilitator
Jag visste inte ens vad ordet Facilitator (processledare) betydde när jag startade. Nu vet jag det, och jag vet att jag är en bra sådan. 57 träffar har gett mig den erfarenheten jag behöver, för att som konsult komma in i ”Process-driven” facket – snarare än ”Content-driven”. Det kräver erfarenhet, mod och nyfikenhet!

Från Styrelsekraft till…..ett enormt nätverk
Jag är ödmjuk att ha fått leda Styrelsekraft. Nu är resan slut, jag har fått ett enormt avstamp till nästa steg, vilket innebär att jag, precis som adepterna, kan resa ännu längre. Det ser jag mycket fram emot! /Olofson

Avslutning Styrelsekraft 2014 Foton SteP Education (8)
Tack Almi för förtroendet!