”Äkta” Nätverkande när det är som allra bäst – kryddat med frisk luft Styrelsekraftgängen på Ven

Det allra bästa med styrelsekraft under hela året, är den näst sista träffen. Deltagarna känner förtroende för varandra, och det är möjligt att ta ut svängarna. Idag var det just näst sista träffen, på Ven och Backafallsbyn, och jag inser att kraften i ”äkta” nätverkande är stark!

Äkta nätverkande är en motpol, till alla frukostträffar, lunchseminarier, och ”gratisföreläsningar” där det handlar om att ”Sända”.

För att sända, behöver du bara mottagare. Det är bara att komma och lyssna, inspireras och så är det bra med det. ”Rulltrappekunskap” kallar Bodil Jönsson det. Snabbt in, snabbt ut. Säkert bra i många sammanhang.

I min strävan att göra nätverksträffarna i Styrelsekraft så bra som möjligt, har jag en annan tanke. Jag ser deltagarna som aktiva sökare. Det ger ett helt annat ansvar!

Utmaningen är att när informationen är oändlig, och o-överblickbar så krävs det duktiga tolkare. Tolkare är personer som kan ge en överblick, ställa bra frågor och framförallt sätta en utmaning i ett större sammanhang. Ibland kan jag som processledare stötta, ibland är det någon gäst och tack och lov för alla mentorer! Allra bäst är när en grupp har lärt känna varandra, och de är tolkare åt varandra. Genom att lyssna aktivt, ställa klargörande frågor, be om stöttning och sedan få frågor så att ”sökaren” kan se andra sidor, eller andra synvinklar på utmaningen, kan ”sökaren”an komma enormt mycket längre. DET är ”äkta nätverkande för mig”.

 

TACK! alla som var med på Ven. Ni är fantastiska!
TACK! alla som var med på Ven. Ni är fantastiska!

På Ven kom Anna-Katarina Bergsten med. Hon gav klok inspiration kring tanken om advisory board och med sitt lugna sätt, sin erfarenhet bidrog hon till att ge extra krydda åt träffen. Diskussionerna gick höga kring en möjlighet som inte alla tänker på, som ett alternativ till styrelse. Härlig är också luften på Ven. Varför inte ta tillfället i akt och ”Traska och snacka”.

Aldrig går tiden så fort som när man traskar och snackar om viktiga saker.
Aldrig går tiden så fort som när man traskar och snackar om viktiga saker. Eva och Frida från Växjögänget.