Styrelsekraft i Växjö igång Vilken kraft!

Under året har jag bloggat en del om vilka nycklar det finns för att få kraft i styrelsen. (med fokus på Styrelsekraft) Jag skulle vilja lägga till ytterligare en. Starten! En del kallar det icebreaker, jag kallar det smultronstund. När allt faller på plats och det blir en bra kontakt från början, en nyfikenhet, öppna samtal och en värme och vilja att både lyssna och dela med sig. Det var det som hände i veckan i Växjö.

De 21 antagna adepterna till projekt Styrelsekraft (Växjö) samlades vid Teleborgs slott och träffades för första gången. Efter en ”Walk and talk” med frågor som; Varför är du med i styrelsekraft, Vilka nätverk priorieterar du och Vad vill du veta om mig – så var snacket igång. Det slutade inte förrän sent framåt kvällen. Under kvällen lyfte jag fram vikten av nätverk och att en av grundbultarna i nätverk är förtroende. För att skapa förtroende krävs en ansträngning i både tid och engagemang.

Vad vill du veta om mig?
Walk and talk startar Styrelsekraft i Växjö

Dagen efter som var mer ”formell” och fokuserad på styrelsearbete, var startsträckan obefintlig och vi körde igång. Mentorerna som anslöt till lunchen kom in i en varm och välkomnande grupp och jag tror minsann att de också kunde känna att det här blir en mycket speciell grupp med högt i tak och fullt fokus på bolagsstyrning.

Building trust in a network
Icebreaker som skapade förtroende