Mitt första år som entrepenör – Några reflektioner

 
Some things you just got to do
Some thing you just got to do! Foto Emelie Ljungström
 
 
Här skulle jag kunna ge några klyschor om allt jag kan och hur förträffligt mitt företag är, men jag väljer istället att dela med mig av mina erfarenheter. Share to grow!
 Från Birgitta Olofson, grundare

 

EN TJÄNSTE-ENTREPENÖRS FÖRSTA STEG  (År 1)

Nu har det gått ett år sedan jag startade SteP Education AB. Mycket har hänt längs vägen som är värt att berätta om. Det allra bästa är ändå att jag tog steget! Att jag litade på mig själv och hoppade ut i osäkerheten.

 

Några viktiga beslut på vägen

 • Att dra i nödbromsen 8 månader före starten och träna in ett nytt beteende vad gäller att spendera pengar. Sparade ihop till aktiekapital och en ”arbetalångsiktigtbuffert”.
 • Att jag la ner mycket tänkartid  i början kring frågor som ”Vilket existensberättigande har SteP Education”, Vilken affärsnytta kan jag bidra med till mina kunder och vilka är mina drivkrafter?
 • Att investera i en proffsig hemsida som matchade mina visitkort och fyllde ett okänt företag med trovärdighet.
 • Att flytta ihop med min ”jobbsambo”,  (Annica Larsson Addisco) på ett företagshotell på St Lars i Lund. Ensam är stark, men det är viktigt och roligt att ha någon att dela framgång och bakslag med.
 • Att faktiskt våga tacka nej till ett uppdrag på 100% som skulle möjliggjort en stadig försörjning, men omöjliggjort en full satsning på det jag tror på och vill bygga upp.
 • Att jag valde att lägga tid på en upphandling som projektledare för Styrelsekraft .
 • Att jag tog beslut om att importera , ett internationellt koncept om ”Jagledarskap” till Sverige främst baserat på känslan av att det är helt rätt! En tvådagars öppen workshop i konsten att leda sig själv. Greytogreen
 • Cheers friends

  Inför mitt andra årarbetar jag nu med att tydliggöra affärsnyttan;

   SteP Rådgivning, SteP Utbildning, SteP Föredrag & SteP Nätverk och inte minst SteP Kreativ!

 

Styrelsens och ledningens förlängda arm
inom utbildningsfrågor.