ATT TÄNKA – är att arbeta. 5 Tips för en TÄNKARDAG

Sitter du här och gör ingenting?! Jag jobbar på insidan!
– Sitter du här och gör ingenting?!
-Jag jobbar FÖR FULLT! På insidan! (Inåt och utåt, upp och ner!)
 • NÄR tänker du?
 • VAR tänker du mest?
 • VILKEN är den bästa tänkbara PLATSEN?
 • VAD behöver ”fixas först” – för att du ska ge dig själv TID ATT TÄNKA?

Dessa 4 frågor är säkert lätta att svara på för dig, men jag ser runtomkring mig, att många av oss är så fångade i GÖRANDET. Det är som om att TÄNKANDET bara räknas om det är fokuserat på direkt problemlösning, eller att det måste bli någon form av kortsiktigt redovisningsbart resultat.

Det är dags att vi lyfter upp tänkandet i vardagen, i arbetslivet och i våra möten och relationer! Öka medvetenheten kring vår korta tid som levande människor och verkligen se vår POTENTIAL!

Ta en TÄNKARVECKA som Bill Gates! (Han har dessutom utvecklat den under åren) Eller en TÄNKARDAG som jag. Varje halvår bokar jag in en TÄNKARDAG med mig själv och mina tankar. Gärna på Kallis, eller vid en resa som ändå är planerad, då jag kommer lite tidigare. Har du inte tid med det, varför inte börja med att sitta och tänka när du dricker din kopp kaffe eller te just idag! En alldeles egen TÄNKARSTUND, där du tar dig tid att lyssna på dig själv och dina tankar.

Time To THINK
Time To THINK

5 Tips för att skapa en TÄNKARDAG 5 P

 1. Gör plats och PLANERA tänkardagen i din kalender. Om nödvändigt, blocka några månader före och håll fast! Var stolt över att du ska ge dig själv Tid att Tänka!
 2. Välj en PLATS du tycker om att vara på. Det kan vara en glänta i skogen, ett café med en pir eller du kanske ändå ska ut och resa och kan stanna kvar efteråt eller komma tidigare?
 3. Ta med en vacker skrivbok och en skön PENNA att skriva på. Visst kan vi gärna vara digitala, men det händer något med tänkandet när vi skriver ”manuellt”. Ta gärna med datorn, men testa och se vad som händer!
 4. Var PRESTIGELÖS och fri kring vad du ska tänka på och vad du vill uppnå. Låt tankarna komma till dig, och se till att stänga av allt annat som kan distrahera. (Läs stäng av mobiltelefonen)
 5. Tänk på Döden! Så tänker du lättare på Livet. Med det PERSPEKTIVET kan det kännas mer relevant att verkligen nyttja vår POTENTIAL.
  Eller om du så vill, Vad är väl EN TÄNKARDAG mot alla de dagar då jag inte hinner tänka ;.).
Denna finns på Mollösund. Tänk på Döden! Först tänkte jag att den var förfärlig, men numera tänker jag; om jag tänker på Döden, så tänker jag mer på LIVET.
Denna finns på Mollösund. Tänk på Döden! Först tänkte jag att den var förfärlig, men numera tänker jag; Om jag tänker på Döden, så tänker jag också mer på LIVET.

Vad jag brukar tänka på? Massor! Blogginlägg som detta. Hur skulle min drömhemsida se ut? Vad tycker jag om att göra, och hur får jag tid till att göra det? (Vara med barnen mer) Varför är det klokt att ”Tänka på döden”? Vilken är MIN potential. Hur kan jag ta ett steg? Vilket ÄR mitt steg…. Vad brukar du tänka på?